Összesen: 0 Ft
 

Stresszűző masszázstípusok

A masszázs célja éppen az, hogy a felborult testi-lelki egyensúlyt idővel helyreállítsa, amelyet tovább fokozhat az illóolajos masszázsolajok használata. A stressz illetve a megoldatlan érzelmi konfliktusok, olyan állandó izomfeszültséget eredményezhetnek, melyek hosszútávon a lelki egészség megromlásával párosulnak. Az összezsugorodott izom ugyanis gátolják a mozgást – akár szörnyű fájdalmakkal párosulva - mindez pedig annak tudható be, hogy testünk megjegyezi azokat a dolgokat, amik vele történnek és így próbál védekezni.

 

Kozmetikai masszázs

Stresszűző masszázstípusok 1 A kozmetikai masszázsok rendszerint arc és dekoltázsmasszázsból állnak, melynek elsődleges célja a szövetek feszességének megtartása, az öregedési tünetetek hatékony csökkentése. Ezenfelül pedig a szervezet frissítése, a fáradtság megszüntetése. Egy kozmetikai masszázst követően gyakran úgy érezhetjük mintha teljesen újjá születtünk volna, hiszen szervezetünk frissnek és üdének érzi majd magát a kezelés után. Rendszeres alkalmazása javallt, hiszen a szövetek feszességének megtartása rendkívül fontos.

A gyógymasszázs masszázsolajjal

A gyógymasszázst általában valamilyen mozgásszervi betegség vagy sérülés kapcsán alkalmazzák, az izmok anyagcseréjének fokozására. A masszázs gyenge mechanikai ingerei ugyanis vérbőséget okoznak, melynek következtében javul a szövetek oxigén és tápanyag ellátása, segítésével felgyorsul a bomlástermékek elszállítása, vagyis a szervezetből távoznak a méreganyagok. Egy meghatározott pontra gyakorolt masszázs gyógyító folyamatot indíthat el az adott helyen, de persze csak abban az esetben, ha a masszázst szakavatott kezek végzik. Ugyanis, ha a masszázs helytelen és nem hozzáértő végzi, akkor komoly sérüléseket is elszenvedhetünk, ezért mindig gondosan ügyeljünk arra, hogy kihez is fordulunk segítségért. A gyógymasszázst végezhetik krémmel vagy masszázsolajjal egyaránt.

A vérkeringés felpezsdítése és az anyagcsere

Stresszűző masszázstípusok 2 A masszázs egyértelműen felpezsdíti a vérkeringést, ugyanis masszázs közben a bőr alatti véredények kitágulnak, ennek köszönhetően pedig fokozódik a sejtek vérellátása. Miközben a masszázs hatására fokozódik a nyirok és véráramlás, az izomzat elernyed. Emellett a masszázsnak köszönhetően a tápanyag hasznosítás során is javulás mutatható ki. A vérkeringésbe bekerülő méreganyagok kiválasztása ugyanis fokozódik, ezáltal a sejtek végre fellélegezhetnek. A masszázs ugyanis helyreállítja a hormonális egyensúlyt illetve fokozza a szövetek oxigén ellátottságát, amelynek hatását tovább erősíthetjük kapszaicin kivonatot tartalmazó paprikás masszázsolajjal.

A masszázs hatása az idegekre

Fontos megemlíteni, hogy a masszázs jótékony hatással van idegrendszerre is, ugyanis a bőrt és az idegrendszert ugyanaz a külső sejtréteg építi fel. Lényeges, hogy nem szabad masszázst alkalmazni, ha az egyén bőre aktív vérbőségre hajlamos – ilyenkor ugyanis fennáll a trombózis kockázata - illetve gyulladásos felületen vagy lázas állapotban sem javallt. Azonban ha a masszázs szakszerű, akkor rendívül hatékony lehet, és hamar helyreállíthatja testi-lelki egyensúlyunk.