Összesen: 0 Ft
 

Masszázsolajak és a parabén: de miért káros?

A bőrápolás rendkívül fontos. Hangsúlyozzák számos fórumon. A kereskedelmi tévék reklámjai között ezer meg ezer új terméket mutogatnak, mondván ez majd helyre teszi a bőrünket.

Arról azonban már nem szól a fáma, hogy ezek a készítmények jó eséllyel tartalmaznak olyan káros összetevőket, mint a parabén és, amik bizonyítottan kedvezőtlenül hatnak a testünkre. Pedig valójában a bőrápolás volna a cél nem?

Masszázsolajak és a parabén

Mielőtt belevágnánk, végezzünk egy gyorstesztet! Kapjunk le a polcunkról véletlenszerűen három terméket és vizsgáljuk meg az összetevőinek a listáját! Ha összetevők listája tartalmazza az alábbiak valamelyikét sürgősen gondolkodjunk el a váltáson: petróleum vagy kőolaj származék közismertebb nevén paraffin, parabén, allergizáló illat és színanyagok, szintetikus anyagok illetve alumínium származékok. Bár ezek a termékek általában nagy csodát ígérnek, ám a tapasztalat erősen azt mutatja, hogy hosszútávon érdemes visszatérni a természet adta ajándékhoz, a növényi alapú, szintetikus összetevőktől mentes kozmetikai termékekhez.

Ha alaposan utána járunk, a dolgoknak kiderül, hogy ezekre az adalékanyagokra abszolút nincs szüksége a testünknek, sőt csakis kockázati tényezőiről tudunk beszámolni. Sokuk ugyanis alig vagy csak nagyon nehezen ürül ki a szervezetből, ez idő alatt pedig akár megtámadhatja a szöveteket, a májat és a hormonrendszert is. Ráadásul, ha ilyen készítményekkel ápolnánk bőrünket, nagy eséllyel éppen az ellenkező hatást érnénk el. Ugyanis ezeket a bőridegen anyagokat a testünk nem képes kiválasztani, ezért a szervezet természetes öntisztulási folyamata parkoló pályára kerül, tehát blokkolódik.

Ezekből egyértelműen látszik, hogy kozmetikumainkat, krémeinket sőt még masszázsolajainkat is érdemes, sőt javallt lecserélni a teljesen természetes, növényi alapú készítményekre. Ezek ugyanis semmilyen kártékony hatással nem rendelkeznek. A Diamond Cosmetics által forgalmazott masszázsolajak például jótékony hatással vannak mind testünkre, mind pedig lelkünkre.

Magas A és E vitamin tartalmuknak köszönhetően bőrfeszesítő és revitalizáló erővel bírnak. Eközben pedig segítik a sejtmegújítást is. Magas antioxidáns tartalmuknak hála pedig javítják a bőr vérellátását illetve a gyógyulást is előmozdítják. Ezek a proteinben, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag termékek, száz százalékban, természetes és bevizsgált alapanyagokból készültek, ezért nem kell félni a fentebb említett káros hatásoktól. Használatuk napi rendszerességgel javallt. A repertoárban található narancs-fahéj illóolajat tartalmazó készítmény, mely kellemes illatának köszönhetőn nem csak testi ellazulásunkban siet a segítségünkre, hanem lelki egyensúlyuk helyreállításában is aktívan részt vesz. Ám, ha inkább a citromfűre esküszünk, akkor erre is van lehetőségünk, hiszen a kínálatban ez az illóolaj tartalmú készítmény is megtalálható. A citromfűről pedig köztudott, hogy nyugtató hatással bír, ezért garantált az ellazulás, miközben vitalizálja is testünket. Azonban, ha teljesen illatanyag mentes készítmény szeretnénk, akkor válasszuk a növényi alapú, aloe verás bázisolajat, mely ugyanolyan könnyedén beszívódik és tökéletesen revitalizálja a fáradt testet.